Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Συνομιλίες-Μαριανέλλα Κλώκα


Ο πρόλογος

Η Μαριανέλλα Κλώκα είναι η διευθύντρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης 'Θετική Φωνή-Άνθρωποι και HIV'. Πάντα με συγκινούσε η ανιδιοτελής ιδεολογία ανθρώπων οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά και με παρρησία με προβλήματα που απασχολούν τον άνθρωπο και την εν γένει δοκιμασία του σε αυτόν τον πλανήτη. Ας δούμε τι μας είπε.

Το κυρίως θέμα

 1). Σε τι πεδία δραστηριοποιείται η Θετική Φωνή; Ποιος είναι ο στόχος της;
    Η Θετική Φωνή, ο σύλλογος οροθετικών Ελλάδας, ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS, με την ενημέρωση των ευπαθών ομάδων αλλά και του ευρύ πληθυσμού τόσο σε σχέση με την πρόληψη αλλά και με την αντιμετώπιση του στίγματος. Βασική μας μέριμνα είναι επίσης οι επισημάνσεις προς την πολιτεία, τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους για τη χάραξη καλύτερων και αποτελεσματικότερων πολιτικών για το HIV/AIDS στη χώρα μας.

2). Πώς είναι η συνεργασία της οργάνωσης με τους δημόσιους φορείς; Επειδή υποψιάζομαι ότι θα είναι προβληματική σε πολλά πεδία, πώς εσείς παρακάμπτετε τις όποιες αντιξοότητες;
Οι δημόσιοι φορείς στην Ελλάδα δεν πάσχουν από ανθρώπους που έχουν μεράκι και θέλουν να κάνουν κάτι αξιοπρεπές. Ψάχνοντας μέσα στο δημόσιο θα βρεις τέτοιους ανθρώπους. Πάσχουν από μακροπρόθεσμες πολιτικές, στόχους και μεσοπρόθεσμες σοβαρές αξιολογήσεις της εργασίας ώστε να μην περνάνε τα χρόνια χωρίς απτά αποτελέσματα. Η δημιουργία συμμαχιών με ανθρώπους σε θέσεις – κλειδιά και η παρότρυνση των οροθετικών να ασχολούνται με τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους είναι οι τρόποι που προς το παρόν εμείς χρησιμοποιούμε για να ξεκουνάμε το σύστημα υγείας σε ό,τι μας αφορά.

3). Μιλήστε μας για την οροθετικότητα σήμερα εν Ελλάδι. Έχουν επιτευχθεί στόχοι σχετικά με την ενημέρωση και την εκπαίδευση;
Έγιναν αξιόλογες προσπάθειες στα τέλη του 80 και τη δεκαετία του 90 και μετά το θέμα ξεχάστηκε. Θα το λέω ξανά και ξανά: χρειαζόμαστε άμεσα την εισαγωγή του μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, άμεσα! Όσες εκστρατείες ενημέρωσης και να κάνεις αν δεν διαμορφώσεις συνειδήσεις για την πρόληψη, την προστασία και την απόλαυση του σεξ, αν δεν μιλήσεις χωρίς ηθικολογίες για αυτά τα θέματα σε νεαρές ηλικίες, τα άλλα είναι πασαλείμματα.

4). Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιος όντας οροθετικός γνωρίζει ελάχιστα πράγματα σχετικά με τον ιό και την μεταδοτικότητά του. Αναλύστε μας λίγο την συμβολή της Θετικής Φωνής σε μια τέτοια περίπτωση.
Πάμε ακόμα πιο πίσω: υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος δεν γνωρίζει καν το HIV status του, δηλαδή μπορεί να είναι οροθετικός και να μην το ξέρει. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κίνδυνος είναι αρκετά μεγάλος γιατί καθώς νομίζει πως δεν τον αφορά κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις και αυτός είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους. Η Θετική Φωνή ξεκίνησε από την αρχή και θα κάνει κάθε χρόνο εκστρατεία για το ΤΕΣΤ HIV. Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι ότι οι οροθετικοί υπό θεραπεία «θωρακίζονται» από το κοκτέιλ φαρμάκων και σε συνδυασμό με τη χρήση προφυλακτικού οι κίνδυνοι μετάδοσης του ιού στους ερωτικούς τους συντρόφους ελαχιστοποιούνται. Μπορούν λοιπόν να έχουν μια υγιή και άνετη σεξουαλικά ζωή υπό αυτές τις προϋποθέσεις. Στις συναντήσεις μας με τίτλο «Εγώ και ο HIV» συζητάμε διαρκώς θέματα ενημέρωσης που αφορούν τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό.

5). Από ό,τι γνωρίζω υπάρχει περίπτωση όπου η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφασίσει αρνητικά για οροθετικό να  εξακολουθεί να εργάζεται στο χώρο της δουλειάς του για να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη! Πόσο παρεμβατική μπορεί να γίνει η Θετική Φωνή ενάντια σε μια τέτοια απόφαση;
Ετοιμάζουμε ημερίδα για το θέμα των δικαστών και την επαρκή ενημέρωσή τους. Θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και θα έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το δικαστικό σώμα ώστε τέτοιες αποφάσεις και μάλιστα από Ανώτατο Δικαστήριο να αποφευχθούν στο μέλλον. 

6). Υπάρχει αντίλογος όσον αφορά στην ακτιβιστική δράση της Θετικής Φωνής από συγγενείς, φίλους ή πολίτες που συναντάτε σε κάποια εκδήλωση ή συνέδριο; Μήπως όλο αυτό το πλαίσιο δράσης της οργάνωσης θεωρείται υπερβολικό;
Καθόλου, το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γραφτεί οικογενειακώς είτε ως μέλη είτε ως εθελοντές και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό για τους ανθρώπους που ζουν με HIV να βλέπουν δηλαδή ενεργά την οικογένειά τους στο πλευρό τους.


7). Πώς επηρεάζει την καθημερινότητά σας η ενασχόληση με τρέχοντα θέματα της οργάνωσης;  
Καταλυτικά, κυρίως ως προς το θέμα του ελεύθερου χρόνου, που αποζητώ διακαώς καθώς η διεύθυνση της Θετικής Φωνής δεν είναι κάτι που περιορίζεται σε μερικές ώρες εργασίας ημερησίως. Είναι μια διαρκής ανησυχία, μια συνεχής φροντίδα. Όμως είναι μια δημιουργική εργασία που με ευχαριστεί γιατί αφενός έχει να κάνει με ατζέντα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τα οποία με κάθε τρόπο θα μάχομαι όσο υπάρχω και αφετέρου έχει να κάνει με ανθρώπους, πράγμα ιδιαιτέρως ευχάριστο για μένα.

8). Σε σχέση με το εξωτερικό, σε ποιο ποσοστό οι ελληνικές οργανώσεις έχουν κάνει θετικά βήματα σπάζοντας τον φραγμό της προκατάληψης και της κωλυσιεργίας προσφέροντας όντως μια θετική φωνή σε ό,τι προβληματίζει και άπτεται αφύπνισης;
Η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια. Πέρασε το μεγάλο κύμα όπου ο κάθε ένας έκανε μια ΜΚΟ γιατί πολύ απλά αν δεν έχεις στόχους, μεράκι, βάση ανθρώπων και πόρους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η επιβίωσή σου. Σιγά σιγά παρατηρείται και μια στενότερη συνεργασία μεταξύ ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο. Είμαστε σε αρχικά βήματα αλλά γίνονται και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο. Τα διάφορα εγώ μπαίνουν στην άκρη όλο και περισσότερο δίνοντας χώρο σε συνολικές διεκδικήσεις.

9). Επειδή γνωρίζω ότι έχετε ταξιδέψει πολύ πού πιστεύετε ότι υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα σε ενημέρωση και πρακτική σχετικά με τον HIV αλλά και το AIDS;
Τελευταία οι δείκτες λένε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αλματώδης στην Ανατολική Ευρώπη. Γι αυτό και το προηγούμενο παγκόσμιο συνέδριο έγινε στη Βιέννη ως πόλη σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης και πρώην Ανατολικού μπλογκ. Τον Μάιο ένα ακόμα συνέδριο θα γίνει στην Εσθονία για τους ίδιους λόγους. Η μαύρη Αφρική όμως –όπως έχουμε βαφτίσει την υποσαχάρια Αφρική – εξακολουθεί να έχει τα ηνία των περισσότερων μεταδόσεων αλλά και της δυσκολίας στην πρόσβαση σε θεραπεία των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS.  Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει γρήγορα να λήξει και το θέμα των generics. Δεν μπορείς να επιβαρύνεις τον Αφρικανό ούτε με ένα δολάριο για τη θεραπεία του, είναι μαθηματικώς αποδεδειγμένο ότι δεν θα πάει να την πάρει αν η πρόσβαση σ’ αυτήν δεν είναι δωρεάν.

10). Οι ανασφάλιστοι και οι μετανάστες έχουν το δικαίωμα στην δωρεάν πρόσβαση φαρμάκων; Αν όχι τι παρέμβαση έχει κάνει η Θετική Φωνή; Ποια η στάση του Κράτους απέναντι σε τέτοιες περιπτώσεις;
Όχι δεν έχουν δικαίωμα στην πρόσβαση. Είναι το πιο ακανθώδες θέμα στην Ελλάδα σήμερα. Υπάρχει νομικό κενό και πρέπει άμεσα το κράτος να κινηθεί για να το λύσει. Δυστυχώς πέραν από πάσης φύσεως αλχημειών που κάνουμε και εμείς και οι γιατροί (και είναι προς τιμήν όσων ψάχνουν να βρουν τρόπους να μην αφήσουν στο έλεος τους ανασφάλιστους και τους μετανάστες) μόνο η πολιτεία μπορεί να λύσει αυτό το θέμα. Η Θετική Φωνή έχει καθήκον να φωνάζει με όποιον τρόπο μπορεί για τη λύση του ζητήματος. Είναι top στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας.

11). Εν έτει 2011 πώς βλέπετε την εξέλιξη της Θετικής Φωνής; Θα μπορέσει εν τέλει να αφυπνίσει και να δραστηριοποιήσει κοινωνικές ομάδες σε αυτόν τον σκληρό αγώνα πάλης με τον HIV;
Θα κάνουμε το καλύτερο με υπευθυνότητα, σχεδιασμό και πάθος. Δεν περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα αλλά σταδιακές μικρές ή μεγάλες νίκες. Αν καταφέρουμε να βγάλουμε τους ανθρώπους που ζουν με HIV από την ντουλάπα και να βρεθούμε μαζί σε διεκδικήσεις αυτό θα είναι νομίζω από τα μεγαλύτερα οφέλη. 


 Ο επίλογος

Για μία ακόμα φορά δεν διαψεύστηκα. Άνθρωποι με μεράκι και τόλμη ετοιμάζουν καθημερινά δράσεις και προγράμματα με σκοπό την αφύπνιση και την πρόοδο. Είμαστε μαζί τους. Για περισσότερα θετικά βήματα εδώ.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον το κείμενο.
Γιατί όμως χαρακτηρίζετε ανιδιοτελη ιδεολογία την καλά αμοιβόμενη εργασία της κας Κλώκα στην Θετική φωνη?

Marianella Kloka είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Marianella Kloka είπε...

Καλησπέρα Ανώνυμε, φυσικά και δεν είναι η συγκεκριμένη εργασία εθελοντική εφόσον αμοίβομαι. Η φροντίδα και η ενασχόληση εκτός ωρών εργασίας θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί μανία μου και όχι διάθεση να προσφέρω (ή και τα δύο). Μάλλον ο οικοδεσπότης αναφέρεται σε μια ανιδιοτελή και πλήρως εθελοντική εργασία από το 1990 που με έφερε στην πόρτα της Θετικής φωνής (και την οποία συνεχίζω μέχρι σήμερα και αφορά εν γένει τα ανθρώπινα διακαιώματα). Μαριανέλλα Κλώκα

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa ti les re kloka? simfono me ton anonimo. kati tipoi san esena kanane tin anidioteli prosfora sinonimi tis idiotelias & tis remoulas.asxolisai me ta anthrwpina dikaiomata my ass. me tin tsepi sou asxolisai.anthropino dikaioma einai oi pliromenes diafimiseis twn farmakeftikwn pou exeis sti filada sou? einai oi idies farmakeftikes pou emporevontai to anthropino dikaioma gia ti zwi, tin therapeia & ton ligotero pono. eisai toso tripia pou den exeis parei prefa ti sou sernei i piatsa.livanistite metaxu sas lamogia.
Giwrgos Patsios.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι πολύ Γιώργο Πάτσιε,αλλά κατανοώ την ανεπάρκειά σου να αντιληφθείς τη διαφορά ανάμεσα στη λαμογιά και την αμειβόμενη εργασία...Δυστυχώς είναι έτσι τα πράγματα στη χώρα, που μπορεί κανείς να καταλάβει, γιατί πολλοί σαν εσένα βλέπουν παντού απατεώνες και "λαμόγια"...Από παλιά, πολλές οργανώσεις και σύλλογοι δυστυχώς ιδρύθηκαν με σκοπό τον πλουτισμό κάποιων...Στην περίπτωση όμως της Θετικής Φωνής και της Μ. Κλώκα,θα πρέπει να πληροφορηθείς κάποια πράγματα :
1. Οι φαρμακευτικές εταιρείες παρότι έχουν σαν κύριο σκοπό το κέρδος, συμβάλλουν τα μέγιστα στη διατήρηση της ζωής και της υγείας των ασθενών με HIV/AIDS αφού κάθε χρόνο παράγουν νεότερα και αποτελεσματικότερα φάρμακα, με λιγότερες παρενέργειες...Αυτό σε ότι αφορά τους ασθενείς του Δυτικού κόσμου στον οποίο ζεις και εσύ...Σου εύχομαι να μην χρειαστείς ποτέ εσύ, ή μέλος του περιβάλλοντός σου τέτοια φάρμακα, γιατί αν συμβεί αυτό, τότε θα αναγκαστείς να εξαρτιέσαι από αυτές για να ζείς...(και μάλλον αυτό θα σου θίγει βαθιά την "ατίθαση" προσωπικότητά σου...)

Πάντως για να μη συμβεί αυτό (δηλαδή να μην κολλήσεις HIV..)θα πρέπει να ακούσεις πολύ καλά τί έχουν να σου προτείνουν άνθρωποι σαν τη Μ.Κλώκα, προκειμένου να μάθεις να προφυλάσσεσαι και να είσαι ασφαλής...Γιατί άνθρωποι σαν αυτή, γνωρίζουν πολύ καλά το πρόβλημα, αφού εργάζονται γι'αυτό δεκαετίες τώρα...Εκτός αν νομίζεις πώς ξέρεις τα πάντα σχετικά με το ζήτημα...Ακόμη όμως κι αν ξέρεις πώς να προφυλάσσεσαι, σίγουρα δεν ξέρεις πως είναι πολύ πιθανό στον κύκλο σου να υπάρχει κάποιος οροθετικός και να μην το ξέρει ούτε κι αυτός ο ίδιος...Τί θα έκανες άραγε αν τον ανακάλυπτες ? Πώς θα το χειριζόσουν ?

2. Οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι ο μόνος χορηγός του συλλόγου αυτού, που για να κάνει όλα αυτά που κάνει και βοηθάει τόσο κόσμο, έχει πάρα πολλά έξοδα...Το κράτος δεν δίνει "μία" στο σύλλογο αυτό, ενώ δίνει απλόχερα τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου σε ένα σωρό άλλους "συλλόγους" που ασχολούνται με μπούρδες και φυσικά τα "τσεπώνουν" κανονικότατα...Άρα ο σύλλογος Θετική Φωνή, δεν είναι "λαμόγιο", δεν τρώει τα λεφτά σου, αλλά βρίσκει και πείθει πλούσιους φαρμακοβιομήχανους να τον στηρίζουν. Και όλα νόμιμα και διαφανή...Σε πειράζει εσένα αυτό ? Αν μπορείς κάν'το κι εσύ ! Οπότε οφείλει και να διαφημίσει τα προϊόντα τους...Αν κι εσύ έβρισκες έναν πλούσιο να σε θρέφει, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ήσουνα ολόκληρος μια κινητή διαφήμιση προκειμένου να συνεχίσεις να έχεις πόρους για να ζεις...

3. Η Μ. Κλώκα παίρνει έναν μέσο μισθό και βγάζει δουλειά όσο 10 δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι...Είναι η μόνη αμειβόμενη υπάλληλος του συλλόγου αυτού και δουλεύει ακατάπαυστα από το πρωί μέχρι το βράδυ για μπορεί αυτός ο σύλλογος να υπάρχει,να πληρώνει την εφορία, τα ενοίκιά του, να βγάζει τα φυλλάδιά του, να οργανώνει εκδηλώσεις, να έρχεται σε επαφή με το κράτος, τους γιατρούς ,τους εργοδότες,τους δικηγόρους όποτε χρειάζεται, την κοινωνία που πρέπει να ενημερώνει και φυσικά τους ίδιους τους οροθετικούς που χρειάζονται βοήθεια...Και η Μ.Κλώκα, για πάρα πολλά χρόνια, σε εποχές δύσκολες για το πρόβλημα του AIDS, δούλευε απολύτως εθελοντικά, όταν ακόμη τέτοιοι οργανωμένοι σύλλογοι δεν υπήρχαν, αλλά υπήρχαν πάρα πολλοί οροθετικοί που χρειάζονταν βοήθεια...
Μάθε λοιπόν πρώτα τί έχει προσφέρει, τί δουλειά προσφέρει και τώρα στο σύλλογο, πόσο κόσμο βοηθάει και μετά βγάλε τα συμπεράσματά σου...Κι αν με τόση ευκολία την αποκαλείς "τρύπια", μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείς πόσο "τρύπια" είναι η γνώση σου για το πώς κινείται γύρω σου ο κόσμος και πώς μέσα σε περίοδο τρομερής οικονομικής κρίσης υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν τα μέγιστα, χωρίς να παίρνουν δεκάρα τσακιστή από το "χρεωκοπημένο" τάχα μου δήθεν κράτος, που όμως έχει απλόχερα να πληρώνει και να συντηρεί χιλιάδες άχρηστους δημόσιους υπαλλήλους, συνδικαλιστές και κάθε είδους καρεκλοκένταυρους απατεώνες...Και ψάξε να βρεις τέτοιους να θάψεις, κι όχι ανθρώπους σαν τη Μ. Κλώκα...

Ανώνυμος οροθετικός που βρήκε αμέριστη βοήθεια και στήριξη στο σύλλογο Θετική Φωνή.

Ανώνυμος είπε...

Ο σύλλογος-ΜΚΟ Θετική Φωνή στην
οποία συμμετέχω ως ενεργό μέλος,
έχει όλες εκείνες τις διαδικασίες
οι οποίες εξασφαλίζουν την διαφάνεια
στις λειτουργίες του.

Ουδέποτε δεν θα επέτρεπα στον
εαυτό μου να συμμετέχει σε μια
ρεμούλα όπως αναφέρει ο κ.
Giwrgos Patsios.

Η κα Κλώκα έχει προσληφθεί
από τον σύλλογο ο οποίος ιδρύθηκε
το 2009 και το αμοιβόμενο έργο
της, περνάει απο καθημερινή κρίση
τόσο από τα ενεργά μέλη - εθελοντές
του συλλόγου όσο και από το ΔΣ αυτού.

Γνωρίζοντας την κα Κλώκα απο κοντά,
αλλά και κάνοντας τον κόπο να μάθω
το ιστορικό της και τις ΠΟΛΛΕΣ δράσεις
της θεωρώ αστεία και
προσβλητικά τα σχόλια του κ. Γιώργου Πάτσιου.

Η κα Κλώκα χαίρει της βαθύτατης
εκτίμησής μου.

Για οποιονδήποτε έχει επώνυμα
να καταγγείλει κάτι παρακαλώ,
όπως επισκεφθεί πρώτα τον σύλλογο.

Το σχόλιο σας κε Γιώργο Πάτσιο,
με πρόσβαλε ως μέλος του συλλόγου
και θα σας παρακαλούσα να κάνετε
τον κόπο να επισκεφθείτε τον σύλλογο,
όπου θα μπορέσω να σας εκθέσω,
ως μέλος το πόσο άδικο είναι
σε μια παράγραφο να μηδενίζετε
την δική μου ανιδιοτελή ιδεολογία,
την οποία μιμούμαι θαυμάζοντας
το έργο της κα Κλώκα πριν, τώρα,
και στο μέλλον.

Προσωπικά, περιμένω μια πρόσκληση
σας για συζήτηση κ. Πάτσιο στον
σύλλογο όπου συμμετέχω.

Κ.Λ. (35 χρόνων, 2 χρόνια οροθετικός)

Υγ. συγγνώμη για τα ορθογραφικά

Ανώνυμος είπε...

anonime orothetike

An i kloka kai oi omoioi tis eixan kanei pragmatika sovari doulia gia dekaeties opos les, den tha upegrafes tora ws anonimos orothetikos.
epidi to yfos sou dixni orgismeno se enimerwnw oti exw viwsei sto petsi mou ws orothetikos tin pragmatikotita tis elladas. Eftixws den exw xasei tin kritiki mou skepsi kai den proskinw tis farmakoviomixanies poulontas ekdoulefseis, i tin psixi mou gia merika fraga.Eimai asthenis pairnw to proion tous. H synallagi stmata ekei.
Eisai poli sigouros oti den exete epixorigithi apo to kratos i den prokeitai? An sumvei afto, pou sas to efxomai, tote sumfwna me to sullogismo sou egw tha prepei na theorisw oti mou trwte ta lefta mou kai ta tseponete kanonikotata swsta?
Episis file min krineis eks idiwn...den ekpornevomaste oloi gia na mas threfoun alloi. Kapoioi exoume aksioprepeia kai aftosintiroumaste.
Kai gia na ksekathariso kati, den amfisvitw ti doulia tou sillogou. Den theoro omos anidioteli opoion amoivetai gia na to paizei aktivistis.Afou exei tetoio lampro parelthon kai toso altrouismo giati na plironetai? Tha itan to idio apotelesmatiki i anidiotelis upostiriktria twn anthrwpinwn dikaiwmatwn an prosfere amisthi? To thema gia tin opoiadipote kloka file einai ta fraga, allios i proigoumeni organosi stin opia itan melos mi amoivomeno, i Be positive, tha eixe na epideiksei pragmatika sovaro ergo. Prosopika tha protimousa na me ekproswpei sta sunedria px kapoios pou zei me tin astheneia kai oxi i opoiadipote kloka gia na kanei tin dolce vita tis (pliromeni kai apo mena, an pai mesw keelpno i g.g neas genias)
Kai kati teleftaio. Prn milisis gia to poion kapoiou kalo einai na exeis sinoliki eikona,etsi kataligeis se pio asfali kai irema suberasmata.

K.Λ
des parapanw.Tonizo pali oti den amfisvito tis protheseis twn melwn kai twn ethelontwn. As mathoume omws na leme ta pragmata me to onoma tous kai na min theoroume anidiotelis osous plironontai. Efxaristws file mou na milisoume apo konta se prwti efkairia. Isws me ta stoixeia pou tha katatheso alaxeis protypa mimisis.

Afti ti fora elpizo to sxolio mou na min svistei sto onoma poias eleftheris diakinisis diaforetikwn apopsewn?
Giwrgos Patsios

www είπε...

Axiotime Mr. Patsios,

Προφανώς πικράθηκες με τα όσα έχει καταφέρει η Θετική Φωνή μέσα σε 1 χρόνο λειτουργίας, όπως η πρόσφατη εκπροσώπηση των οροθετικών της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

Ξυδάκι. Θα σου περάσει :-)

Ανώνυμος είπε...

positive voice

Apo pou kataligeis se afto to asteio suberasma?
diavaze prosektikotera kai tha katalaveis gia poio thema exw enstaseis.
oso gia ton OHE to gnorizw kai bravo, sugxaritiria.tha protimousa na exei stalei orothetikos na ekproswpisei tous orothetikous. diorthose me an kanw lathos, ekane kapoia paremvasi, pire to logo to proswpo pou steilate, ekane kapoia erotisi kapoia topothetisi,sikose xeraki na pei mia kouventa i tin plirosame gia na kanei ena taxidaki kai na paristatai vouva se mia simantiki ekdilwsi pou metadidetai live? opote an eisai mougga sti strougga katse edw kai des to online, ti pas?
GP

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τα σχόλια και για πιο λόγο γράφτηκαν. Βλέπω ότι παρόλο Οροθετικοί ακολουθούμε τις κοκορομαχίες. Σε ένα συλλογικό όργανο την διαφωνία ο καθένας μπορεί να την εκφράσει από την Γενική Συνέλευση ή απο την ψήφο του. Σε μια συνέντευξη που εμφανίζεται η Θετική Φωνή να βάλουν κατά της Διευθύντριας. Δεν έκανε προσωπική συνέντευξη η κ. Κλόκα. Προσωπικά χαίρει της εμπιστοσύνης μου όπως και ο Σύλλογος στον οποίο προσέφυγα μετά το θέμα μου με το MasterChef. Ας πολεμήσουμε την ασθένεια μας και τον στιγματισμό που κάποιοι βιώσαμε απο το να βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου.
Ευχαριστώ πολύ
Ο οροθετικός αποβληθείς παίκτης του MasterChef.

Ανώνυμος είπε...

Valte to thema sti geniki sinelefsi an goustarete.
Eimai orothetikos thelw na me ekproswpei orothetikos.Thelw sto sullogo,dieuthinsi,diadikasies klp kai se sunedroia ekdiloseis na me ekproswpei orothetikos, pou tha ekane ti doulia kai me ligotera. Ta xrimata pou tha exoikonomisoume ta xrisimopoioume se draseis, sto apothematiko mas i opou allou nomizoume. Yparxoun polloi ikanoi anamesa mas. Afti einai i gnomi mou kai sorry an thigo ta kolitilikia kapoiwn me tin dieuthinsi.

Dimitris T είπε...

Γνωρίζω προσωπικά την κυρία Κλωκα. Εχει την απολυτη εμπιστοσύνη όλων των μελών του συλλογου μας, ισως ο "αγνωστος" επικριτης να ζηλευει και την αγαπη που έχουμε για κείνη.

NIKOS είπε...

Εγώ είμαι καινούργιο μέλος της θετικής φωνής, δεν είχα ποτέ επαφή με καμία οργάνωση.
Θα πω την εμπειρία μου σε ότι αφορά την κα Κλώκα.
Είχα και έχω μια περιπέτεια με ένα γιατρό που έγραφε στο όνομα μου συνταγές 750ε το μήνα χωρίς να το γνωρίζω.
Με ειδοποίησε το ι.κ.α. για αυτό.
Από τότε έψαχνα να βρω δικηγόρο να αναλάβει την υπόθεση μου και δεν έβρισκα
Επικοινώνησα τότε με την θετική φωνή και μίλησα με την κα Κλώκα χωρίς να με γνωρίζει τότε, παρά μόνο από το τηλέφωνο.
Η συμβολή της και η άμεση ανταπόκριση της στο πρόβλημα που αντιμετώπισα στο να βρω δικηγόρο ήταν άμεση και ουσιαστική
Από την κα Κλώκα κατάλαβα και μετά που γνώρισα και τα άλλα παιδιά στην θετική φωνή ότι έκαναν ένα όμορφο αγώνα και αποφάσισα να γίνω μέλος της θετικής φωνής
Η γυναίκα αυτή είναι μαχητική πολεμά για εμάς και πολλές φορές χωρίς εμάς για τα δικαιώματα μας της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη
Θα πρέπει να της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, που δεν φτάνει μόνο αυτό για αυτήν την γυναίκα.

Unknown είπε...

Δεν έχω λόγια να πω με όλα αυτά που διάβασα για την διευθύντρια της θετικής φωνής, και φίλης μου.
Ε ναι ρε παιδιά, πληρώνεται αμυδρά.
Και όχι μόνο αυτό, της δίνουμε και έξτρα για την υπερωριακή ενασχόλησή της. Εχετε κανά πρόβλημα;

Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί όλη αυτή η επίθεση.
Εμείς οι οροθετικοί που είμαστε μέλη της θετικής φωνής, και επίσης μέλη της be positive, θέλουμε την Μαριανέλλα να μας εκπροσωπεί.
Ποιο είναι το πρόβλημα;
Γίνετε μέλη πρώτα, και μετά θέτετε θέμα το ποιος θα μας εκπροσωπεί. Αν είναι οροθετικός ή όχι.

Μαριανέλλα εμείς σε θέλουμε και σε αγαπάμε. Μη δίνεις σημασία.

www είπε...

Axiotime Mr. Patsios,

Στη Θετική Φωνή ακολουθούμε ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θετικής Φωνής (που αποτελείται από αρκετά οροθετικά άτομα) αποφασίζει σύμφωνα με το καταστατικό, ποιος, που και πότε θα εκπροσωπεί το σύλλογο.

Σε αυτό το meeting του ΟΗΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι εκπρόσωπος του συλλόγου θα είναι η διευθύντρια της Θετικής Φωνής.

Στην ερχόμενη Γενική Συνέλευση του συλλόγου που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου 2011, θα γίνει απολογισμός ΟΛΩΝ των δράσεων και θα ερωτηθούν τα μέλη του συλλόγου αν οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου είναι σωστές. Και τα μέλη θα κρίνουν ανάλογα.

Ως οροθετικός μπορείς, αν συμφωνείς με το Καταστατικό μας, να γίνεις μέλος της Θετικής Φωνής και μπορείς στην επόμενη Γενική Συνέλευση να θέσεις υποψηφιότητα για να γίνεις μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Aν εκλεγείς, θα αποφασίζεις κι εσύ ποιος θα εκπροσωπεί το σύλλογο οροθετικών Ελλάδας στα διάφορα meeting.

Σωτηρης είπε...

Η Θετικη φωνη εχει ενα χρονο ζωης. Μεσα σ αυτο το μικρο χρονικο διστημα εχει επιτυχιες. Αυτο ισως δεν αρεσει σε καποιους. Οτι και να πουν δεν θα μας επηρεασουν.Θα δωσουμε τον αγωνα μας για καλυτερες μερες για ολους τους οροθετικους.Το Δ.Σ και η γλυκιτατη Μαριανελα εχουν την αγαπη μας και τη συμπαρασταση μας. Για τους πορους του συλογου μας δεν εχουμε να απολογηθουμε σε κανενα.Τετοιες βρωμικες επιθεσεις σε δικους μας ανθρωπους δεν θα σταματησουν τη πορεια μας στη διεκδικιση των δικαιων αιτηματων μας. Σωτηρης Τσιωλης. Μελος Θ.Φ

Unknown είπε...

@ positivevoice.gr

Πολυαγαπημένη μου Μαριανέλλα. Δεν ξέρω αν απάντησες εσύ εδώ, ή άλλο μέλλος της ΘΦ.
Εγώ από την πλευρά μου θέλω να σου πω ότι:
Εμείς τα μέλη του συλλόγου θέλουμε και στηρίζουμε εσένα για το άτομο που θα μας εκπροσωπεί οπουδήποτε.
Από εκεί και πέρα δεν έχεις καμία υποχρέωση να δίνεις εξηγήσεις σε επικριτές σου, οι οποίοι δεν είναι καν μέλη του συλλόγου μας, και συν τις άλλης κρύβονται πίσω από την μάσκα του ανώνυμου σχολιαστή.

Keep walking κουκλίτσα μου.

Πολλά φιλιά :-)))))

Andreas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Andreas είπε...

Προς Ανωνυμους "κουκουλοφόρους" και "επώνυμους" τιμητές.

Αγάπες μου σας καταλαβαίνω... σας επιασε το "οροθετικό" φιλότιμο.

Στην Ελλάδα ειμαστε. Θεωρειτε ανιδιοτελή την "εθελοντική" δραση με τις "κρυφές" αμοιβές και σας πειράζει οταν η ΘΦ με διαφάνεια λεει ΝΑΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ για να δουλευει για μενα 8 και 10 ωρες 5 και 6 και 7 μέρες τη βδομάδα.

Μαριανέλλα , ειδες σε καλοπιάνω ...θα με καλεις στη βίλα στη Μυκονο που χτίζεις με τα λεφτά της ΘΦ και του ελληνα ανώνυμου οροθετικού? πλιιιιιιιιιιιιζ

AM

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά λεφτά λεφτά λεφτά.... ΕΛΕΟΣ... Κανείς δεν τα πήρε μαζί του... Χρυσό φέρετρο, ξύλινο φέρετρο, καθόλου φέρετρο, στα σκουλήκια θα καταλήξουμε... Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται ενώ το hiv έχει μπει στον οργανισμό μου να γίνομαι φιλάργυρος... Αλλού είναι οι ομορφιές της ζωής... Αν μπορεί κάποιος να αγοράσει την υγεία του ας μας το πει... Είμαι μέλος στην Θ.Φ. δεν με απασχολεί ο μισθός κανενός γιατί δεν είμαι η εφορία, με απασχολεί αν γίνεται δουλειά εκεί και υπάρχει εκπροσώπηση.
Θ.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ...Αξιότιμε "Giwrgo Patsie"

Η Μ. Κλώκα είναι εκτός από ικανότατη επαγγελματίας και ένας άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες και παρότι έχω και σοβαρές διαφορές θέσεων σε κάπιοια ζητήματα μαζί της, με έχει κερδίσει συνολικά με την προσωπικότητά της και με τη διάθεσή της για συνεργασία...Δεν έχω κανένα "κολλητιλίκι" μαζί της, δεν κάνουμε καν παρέα, αλλά την εκτιμώ εξαιρετικά.

Η Μ. Κλώκα εργάστηκε για πολλά χρόνια ανιδιοτελώς, σε περιοχές εκτός Δυτικού κόσμου, όπου το να έχεις HIV/AIDS σε οδηγούσε αργά ή γρήγορα στο θάνατο και βοήθησε απεριόριστα όσους μπορούσε να βοηθήσει...

Εσύ αντίθετα ως οροθετικός έχεις την τύχη να ζεις στο Δυτικό κόσμο, και μάλιστα σε μια χώρα, όπου μπορείς να παίρνεις δωρεάν τα φάρμακά σου για να ζεις και να μπορείς να μιλάς εδώ και όπου αλλού μιλάς...Τα μαγικά αυτά χαπάκια που σου δίνουν αυτό το δικαίωμα, στα παρέχουν οι φαρμακευτικές εταιρείες, χρεώνοντας φυσικά το ελληνικό κράτος το οποίο αναλαμβάνει να τις πληρώνει, ακόμη και τώρα σε περίοδο κρίσης...Οι εταιρείες αυτές βέβαια επειδή ως κύριο σκοπό έχουν το κέρδος, σε κράτη εκτός Δυτικού κόσμου δεν κάνουν τέτοια χατήρια...Οι ισορροπίες βέβαια είναι λεπτές...Το κράτος αυτό που πληρώνει τα φάρμακά σου, μπορεί και το κάνει ακόμη αυτό, επειδή δανείζεται από το Δυτικό καπιταλιστικό σύστημα στο οποίο ανήκει, ακόμη και με επαχθείς όρους...Ταυτόχρονα σκορπά ακόμα τα δανεικά σε άχρηστους και λαμόγια και σου κόβει από μισθό ή από σύνταξη...Εξακολουθεί όμως να σου δίνει Προνοιακό επίδομα...

Οι εταιρείες τώρα με τη σειρά τους,παρότι δεν σου κάνουν καμιά χάρη, στηρίζουν οικονομικά ένα σύλλογο που αγωνίζεται ώστε ακόμη και σε τέτοιες συνθήκες, το ελληνικό κράτος να συνεχίσει να σου παρέχει τα προνόμια αυτά και ταυτόχρονα να βελτιώσει και τις υποδομές αλλά και τη νοοτροπία των επαγγελματιών υγείας, αλλά και πολλών άλλων επαγγελματιών και κρατικών λειτουργών απέναντί σου, όταν θα τους χρειαστείς...Αυτό σαφώς φαίνεται παράδοξο για τη νοοτροπία των εταιρειών, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι αυτός ο πρωτοπόρος σύλλογος περιφρουρεί όλα σου τα δικαιώματα ως οροθετικός.
Με τα χρήματα που παίρνει η Θ.Φ. από τις εταιρείες οργανώνει αποτελεσματικά τις δράσεις της, με τη βοήθεια ενός ικανότατου επαγγελματία όπως η Μ. Κλώκα που δουλεύει fulltime...Χωρίς αυτήν ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να δράσει, παρά τις καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες του...Ο ικανότατος επαγγελματίας όπως η Μ. Κλώκα όμως, πρέπει να πληρώνεται! Αλλιώς δεν γίνεται!
Και επειδή το κράτος προτιμά να πληρώνει πολλούς άχρηστους μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι τους άξιους όπως η Μ. Κλώκα, έρχονται οι εταιρείες να την πληρώσουν και εκείνη με τη σειρά της οφείλει να διαφημίσει τα προϊόντα τους, όπως και ο σύλλογος στον οποίο δουλεύει...ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΎ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΣΟ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ! ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΟΥ, ΖΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ...

Μπορείς εσύ να απεχθάνεσαι τις εταιρείες, αλλά όταν αυτές πληρώνουν αυτούς που τρέχουν για εσένα, τουλάχιστον τους οφείλεται η διαφήμιση...Αυτούς που τις διαφημίζουν, εσύ μπορείς να τους αποκαλείς "πόρνες", αλλά οι "πόρνες" αυτές δουλεύουν για το δικό σου συμφέρον...Το ξέρω ότι σου είναι δύσκολο να το αντιληφθείς, αλλά πάντως θεωρώ τιμή μου να ονομάζομαι "πόρνη" από ανθρώπους με τις δικές σου αντιλήψεις...

ΥΓ.
Ελπίζω να έρθεις στο σύλλογο και να καταθέσεις τα στοιχεία που λες ότι έχεις και αν με πείσεις και τα τεκμηριώσεις εγώ θα ασπαστώ την άποψή σου και θα αλλάξω άποψη για τη Μ. Κλώκα...Ελπίζω και να μας πεις και το πραγματικό όνομά σου συν τοις άλλοις...

www είπε...

Dear Mr. Patsios,

Όπως σου είπαν και τα άλλα μέλη του συλλόγου, σε περιμένουμε από το σύλλογο για να μας τα πεις κι από κοντά με λεπτομέρειες.

Οπότε, αν έχεις το θάρρος, βγάζεις την κουκούλα και έρχεσαι στην οδό Ανάφης 2.

Υ.Γ. Αν θες έλα και με την κουκούλα.

the elf at bay είπε...

Ναι, πιστεύω ότι ο κ. Πάτσιος πρέπει να περάσει με θετικά βήματα στα γραφεία της Θετικής Φωνής. Καλό θα του κάνει. Είμαι σίγουρος.